снимка pixabayСредно около 7000 българи се разболяват от коронавирус. Това значи,

...
снимка pixabayСредно около 7000 българи се разболяват от коронавирус. Това значи,
Коментари Харесай

Математик: Реално всеки ден имаме 7 000 нови случая на Ковид 19

снимка pixabay

Средно към 7000 българи се разболяват от ковид. Това значи, че сме доста надалеч от построяването на групов имунитет.  Това сподели пред БНР математикът Лъчезар Томов, учител в Департамент „ Информатика “ на Нов български университет.

„ Тоест да чакаме това скоро да премине от единствено себе си не може да се случи “, уточни той.

„ В момента имаме, по мои оценки, към 7 хиляди случая дневно, при 4 хиляди докладвания, което е ужасно доста за нас “, разяснява Томов.

Най-важните данни по думите му са тези за броя на умрелите. Извън публично записаните случаи на умрелите с Covid-19, неофициалните се оглеждат в статистиката на Национален статистически институт, а за 44-та седмица има скок с 600 случая над приблизително предстоящото, разясни математикът.

„ Разбира се, ще има и косвени жертви на Covid, защото хората се плашат да вървят в болница, постоянните прегледи не ги вършат. Има хора, които не могат да получат помощ в точния момент, незабавна. Когато има зараза и се препълват лечебните заведения, страдат всички “, добави той.

„ Хоспитализираните пациенти към този момент не са ни надеждни, тъй като приблизително 15 до 20% от откритите, дейни случаи би трябвало да се хоспитализират, което значи, че би трябвало да са там сега сред 10 и 14 хиляди души, а се хоспитализират много по-малко “, посочи още Лъчезар Томов.

Той даде образец с ограниченията в Корея.

" Начинът, по който Корея ограничи епидемията с минимални затваряния, беше с голямо количество проби, с изпреварващо тестване, даже пунктове за тестване от колата ", разяснява математикът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР